6 Mayıs 2011 Cuma

Ellerin iletişimdeki mesajı

 Avuç İçinin Yukarı Bakması: Açık konumdur. Rahatlık, isteme, avuç içini göstererek saklayacak bir şeyim yok mesajı iletilen kodlar, otorite hissi uyandırmaz. İletişim kurmada olumlu ve yapılması gereken bir davranıştır.

ii. Avuç İçinin Aşağı Bakması: Kapalı konumdur. Bir anda beyinde otoriteyi canlandırır. Köpek eğitenler bilirler; avuç içi ile aşağı komut verilir. Bu dili tarihte en etkili olarak HİTLER kullanmış ve eğitimli, koca ve modern bir ulusu arkasında savaşa sürüklemiştir.

Dolayısıyla herhangi bir toplantıda tartışmayı bitirmek isteyen başkan, aracı durdurmak isteyen trafik polisi, milletvekilleri üzerinde otorite kurmak isteyen parti başkanlarının davranış tarzı da bu şekilde olacaktır.

iii. Tehdit Konumu: Bu konum, aile büyüklerinin, amirlerin, öğretmenlerin, subayların kullandığı bir hareket olup, alttan alttan beyinde hissedilen korkutucu bir harekettir. Dolayısıyla genel müdür işaret parmağıyla ayakta gezinirken, "mutlu bir şekilde çalışacağız" derken ya da yumruğunu sıkarak dolaşırken, etrafında tehdit derecesi artar. Dolayısıyla içerik değil ipuçları
önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder